DWQA Questionsapel la divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara. Sotul meu a depus actiunea de divort din culpa comuna si s-a dat o hot judecatoreasca in instanta de fond prin care ne divorta. Eu nefiind de acord cu hotararea data ,am depus o declaratie de apel urmand si motivele mai aproape de termen. Intrebarile mele sunt:1. in momentul de fata vreau sa-mi retrag apelul, trebuie sa ma prezint in fata instantei sau pot depune o declaratie la dosar prin care solicit retragerea apelului sau nu ma prezint deloc si instanta respinge apelul?2. sotul meu in instanta de la apel in una din situatiile de mai sus , el mai poate avea vreo pretentie de orice fel la dosar ex. poate cere alt prog de vizita pt minor sau micsorare de pensie alimentara?3. mai trebuie sa platesc vreo taxa daca imi retrag apelul?As mai avea o intrebare cu privire la prog de vizita pt minor. Daca in hot data in instanta de fond , prog de vizita este in prima si a treia sapt din luna , sambata si duminica de la 9-12, sotul meu mai poate schimba cumva hot , pt ca el spune ca dupa ce implineste baietelul 2 ani poate sa-l ia si acasa , in vacante etc .Este adevarat ca in hot nu este precizat asa ceva sau prin ce metode ar putea schimba situatia? Ma cheama in instanta dupa ce va implini copilul 2 ani pt schimbarea prog de vizita? Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. In cazul in care doriti sa va retrageti apelul va fi nevoie sa va prezentati in fata instantei. O simpla declaratie in scris nu este suficienta. Instanta nu va respinge apelul in mod automat, ci aceasta poate schimba hotararea atacata daca considera ca aceasta este solutia ce se impune.

2. Da, sotul Dvs. daca a promovat apel poate solicita aceste schimbari.

3. Doar daca sotul Dvs. va solicita obligarea Dvs. la plata cheltuielilor de judecata.

4. Ar putea sa formuleze o noua cerere in instanta prin care sa doreasca schimbarea programului de vizitare chiar si dupa 2 ani.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]