DWQA QuestionsAnulare titlu de proprietate dobandit ilegal
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Doresc sa achizitionez un teren al carui titlu de proprietate a fost constituit in baza legii 42/1990, proprietarul avand la acea data calitatea de „Luptator remarcat”. In 2011 proprietarul si-a pierdut acest titlu si a devenit un simplu „Participant”, titlu de este pur onorific.
Din cate am inteles situatia se incadreaza in art. 5 din legea 42, deci titlul de „Luptator remarcat” devine nul si automat toate actele ce decurg din acesta. Proprietarul sustine ca titlul lui de proprietate este bun, insa ma tem ca e doar o chestiune de timp pana ce o instanta va anula titlul de proprietate care a fost dobandit ilegal.
Exista in momentul de fata vreo lege sau vreo institutie care poate clarifica acest lucru: daca titlul de proprietate devine nul sau nu ? Am fost sfatuit sa nu mai cumpar acest teren. Care este sfatul dumneavoastra ?

Multumesc anticipat,
Adrian

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia in care exista un dubiu la nivelul titlului de proprietate, atunci indicat este sa nu cumparati acel imobil, deoarece exista posibilitatea anularii titlului dvs. Indicat este sa verificati jurisprudenta in ce priveste aceasta lege.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!