DWQA Questionsanulare act?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, in 1994 C.A. a decedat ,un urma lui exista mostenitorii C.G. (FIUL),C.E.(SOTIE),R.M.(FIICA),sa eliberat un certificat de mostenitor pe suprafat de 2200mp (INTRAVILAN CC SI ARABIL), in 2007 lui C.A.(DECEDAT) i sa eliberat un TITLU DE PROPRIETATE pe 3000 mp IN CARE CA TITULAR ERA TRECUT C.A. (DECEDATUL),in 2010 sa facut un supliment la CERTIFICATUL DE MOSTENITOR initial pana la suprafat de 3000 mp care era trecuta in TITLULU DE PROPRIETATE, mai departe sa facut cadastru asupra terenului si sa intabulat, mostenitorii au dezmembrat terenul si au facut un CONTRACT DE PARTAJ VOLUNTAR din care reiese ca C.G. IA LOTUL 1 SI R.M. IA LOTUL 2 iar sotia renunta in favoare copiilor , C.G. isi vinde lotul fiiului cu CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE ,la scurt timp dupa terminarea actelor apare o sora C.C.A a DECEDATULUI care pretinde ca are un certificat de mostenitor (de pe urma parintilor DECEDATULUI SI A EI de care nimeni nu a stiut pana acum) din care reiese ca si ea are dreptul la 700 mp. Intrebarea mea este :C.C.A. POATE ANULA TITLUL DE PROPRIETATE AL LUI C.A.RESPECTIV TOATE ACTELE SI CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE DINTRE C.G. SI FIUL SAU , ARE C.C.A DREPTUL ACOLO?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Situatia Dvs. este complexa si trebuie verificata in detaliu. Teoretic, daca CCA isi dovedeste calitatea, atunci aceasta poate anula certificatele de mostenitor si eventuale titluri de proprietate, insa este mai dificil sa anuleze actul de vanzare-cumparare intre CG si fiul sau daca se dovedeste ca fiul a actionat cu buna credinta.

Dosatul trebuie analizat cu atentie pentru a putea cunoaste situatia juridica concreta si pentru a stabili exact apararile in cazul Dvs.