DWQA Questionsanulare act vanzare cumparare
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Mi-a fost anulat actul de vanzare-cumparare in rate a unei locuinte din propietatea statutului pe motivul ca nu am respectat clauzele contractuale legate de intarzierea platii a trei rate de apartament in urma unei hotarari judecatoresti nedefinitiva la aceasta data.
Contractul a presupus perioada de 20 ani din care timp de trei ani am platit ratele.
Imobilul si codomeniul blocului a necesitat investitii de infrastuctura.
Cum se va efectua anularea actului de propietate ?
Cum se va trata sumele platite ca rate (in contract nu este specificata aceasta situatie)?
Se poate ridica problema investitie?
Sunt in periada cu drept de recurs la hotarare in care nu s-a precizat situatia ratelor platite, a sarcinilor fiscale generate de propietate si a investitiei locuintei, dar drept nu s-a invocat de nici o parte in aceasta instanta.

Multumesc!
Marius

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Contractul isi va inceta efectele odata cu ramanerea irevocabila a hotararii.
Aceste sume reprezentand ratele achitate nu va vor fi returnate. Cat priveste cheltuielile utile si necesare facute cu imbunatatirea apartamentului si a blocului pot fi recuperate in instanta. Avand in vedere ca nu le-ati solicitat la judecata pe fond trebuie sa introduceti o actiune separata pentru recuperarea lor, deoarece nu le puteti cere direct in recurs (cu exceptia cazului in care ajungeti la o intelegere cu cei de la Stat cu privire la aceste cheltuieli).
Sarcinile fiscale pe care le-ati achitat in calitate de proprietar raman in sarcina dvs. cu exceptia cazului in care ati platit in avans anumite sarcini fiscale.