DWQA QuestionsAngajatorul are dreptul sa mi micsoreze prima de concediu cu peste 50% invocand luarea unui concediu pentru studii?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In aceasta vara urmeaza sa mi sustin proiectul de licenta si din acest motiv am cerut aprobarea concediului pentru studii, fara plata..formuland o cerere care a fost de curand aprobata. Problema se pune astfel: mi s a spus ca se va suspenda contractul de munca pe perioada concediului-30 zile -IAR ZILELE DE CONCEDIU SE VOR CONSIDERA ABSENTE(?????), acestea afectandu mi suma primei de concediu care va scadea dramatic cu peste 50%….Este legal?Iar daca mi sunt incalcate drepturile, as dori argumente juridice cu care pot dovedi acest fapt!

Va multumesc anticitpat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform Codului muncii, in Art. 54 se prevede: „Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.” Prin urmare, suspendarea este de comun acord si nu ca urmare a absenţelor nemotivate ale salariatului astfel cum este precizat de catre dvs. Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator si nu alte efecte asupra primelor s.a.m.d