DWQA QuestionsAngajare persoana in litigiu cu fostul angajator
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

O firma privata poate angaja o persoana aflata in litigiu de munca cu alta firma, daca procesul treneaza? Cum ar putea noul angajator sa faca forme de angajare inainte da a primi foaia de lichidare de la angajatorul anterior?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este afirmativ, o persoana poate fi angajata in perioada in care este in litigiu cu fostul angajator (nu este niciun articol care sa interzica acest fapt iar mai mult, art. 35 din Codul Muncii priveste cumulul de functii). Desigur ca este important si pentru ce anume se judeca fostul salariat cu fostul angajator, intrucat spre exemplu, in cazul in care salariatul a cerut reintregrarea, atunci noul contract de munca va inceta de drept la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei judecatoresti.

In ce priveste forma de angajare, aceasta nu are un specific anume, ci se indeplineste ca orice alta angajare. Faptul ca nu s-a facut lichidarea la vechiul loc de munca, nu va tine in loc sa nu va angajati la alt angajator. Mai mult, noul angajator poate sa va emita adeverinta de vechime pentru perioada in care lucrati si daca nu preia cartea de munca, aceste adeverinte facand dovada muncii depuse si a vechimii in munca. Important este ca noul angajator sa plateasca contributiile catre Stat.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]