DWQA Questionsan cat timp ami vor da decizia ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

daca am contract pe perioada nedeterminata si ami anceteaza pe data 17 dandumi demisia an cat timp ami vor da decizia si cate zile de lichidare as mai avea daca eu am anceput lucru pe data de 1feb2008iar salariu an firma se da pe zece iar eu am luat salariu an luna martie 2008 primu salariu si am ancetat an data de 17 mai 2010si am si 9 zile de concediu sa mi le plateasca cam cate zile an afara de concediu as avea va multumesc astept raspuns

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Potrivit dispozitiilor art.79 alin.1 din Codul muncii, demisia reprezinta actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Acest termen de preaviz trebuie sa fie cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Pe cale de consecinta, contractul dvs. continua sa isi produca toate efectele legale pe durata preavizului, el incetand la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
In acest sens, decizia de incetare a contractului individual de munca va fi data dupa expirarea termenului de preaviz.
Cu privire la zilele de concediu la care aveti dreptul, va aducem la cunostinta ca in sensul prevederilor art.141 alin.4 din Codul muncii, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER