DWQA QuestionsAmenintare ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Stimata Doamna/Stimat Domn,

Va rog frumos sa imi spuneti si mie cum as putea proceda atunci cand sunt atacat la persoana (cred ca acesta este termenul ?), sa ma pot apara sau sa sperii persoana in cauza. Este vorba de un vecin, vis-a-vis de el imi parchez masina, nu ii violez cu nimic ! proprietatea, strada este PUBLICA, el ma ameninta/injura datorita acestui fapt si, mai nou, datorita unui alt fapt, cum ca nu am dat zapada asa cum dorea el !!! Ideea este ca prin violenta fizica pot rezolva usor, dar tocmai asta nu vreau. Mai mult, ma urmareste din curte (eu stau la bloc), cand ies sa fumez, pana la ce ora am PC-ul deschis, apreciaza cat de bine conduc (el nu poseda permis de conducere !) s.a. Nu vreau sa folosesc termeni ofensatori dar cred ca are probleme psihice, nici cu studiile nu sta mai bine (aceasta din urma insa nu constituie un element decisiv, exista multi indivizi fara studii superioare si cu toate acestea ne intelegem perfect !).
Nu incerc sa discreditez pe individul cu care am aceste probleme, doar sa ofer cateva detalii, asa cum pot oferi si despre mine. Dar ca sa vin seara tarziu si sa ma trezesc cu o bata in cap sau cine stie ce altceva, din simplul fapt ca masina mea „nu trebuie sa stea acolo”, este inacceptabil !
Va rog sa-mi spuneti care ar fi o cale mai simpla de rezolvare, totusi nu cred ca este foarte grav dar vreau sa ma simt in siguranta, atat timp cat eu nu fac rau si nu jignesc pe nimeni !
Sa incerc sa-l actionez in judecata, nu se merita, plus ca nu am bani pentru asta. Totusi, trebuie sa existe o cale juridica la care sa pot apela pentru a-l „linisti” pe respectivul. Frumos si sigur !

Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia dvs. cel mai recomandat ar fi sa faceti o plangere penala impotriva acestui vecin. O discutie cu Politia pare cel mai recomandat pas in acest moment, avand in vedere ca exista amenintari si insulte din partea acestui vecin, fara niciun motiv anume determinat.