DWQA QuestionsAmenda rovinieta
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,

In iunie2010 am vandut un autoturism unei persoane prin contract de v-c, am mers la primarie cu contractul de v-c si am scos-o de pe rolul fiscal, mi-a fost eliberat atunci un certificat fiscal pt radiere. I-am inmanat cumparatorului actele autovehicului si certificatul pt radiere si talonul completat la primarie ca sa il poata inmatricula. Acum, la 1 an dupa vanzare, mi-a sosit la adresa de domiciliu o amenda pt rovinieta din decembrie 2010. Se pare ca respectivul cumparator nu a inmatriculat autovehiculul pe numele sau si astfel a ramas pe numele meu, mai mult la politie acum acest autovehicul a fost radiat de pe numele meu abia acum 1 luna prin vanzarea catre o alta persoana. Ce pot face in acest sens, mai ales cu amenda, nu e normal ca eu sa platesc acea amenda din moment ce eu am radiat acea masina acum 1an si poate vor mai veni si alte amenzi intre timp?Cui ma pot adresa?
Va multumesc

15 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

la politie mi s-a spus sa merg cu adeverinta si contractul de v-c la cine a emis amenda ca eu nu am nici o treaba…zic ei…amenda este emisa la o societate in Buc. O sa merg si acolo dar nu cred ca voi rezolva mare lucru. Daca este sa depun contestatie cred ca trebuie depusa acolo unde s-a petrecut fapta, adica pe DN1, (vreo judecatorie in apropierea punctului)

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Ce fel de cerere trebuie sa intocmesc si daca trebuie platita vreo taxa de timbru unde o platesc ?doar nu trebuie sa merg prin prahova?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Pot face o plangere contraventionala?aceea am observat ca e scutita de taxe
va multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu rezolvati nimic daca mergeti la societatea respectiva, trebuind sa contestati amenda in instanta depunand la dosar adeverinta de la Adminis. Financ. si contractul de vanzare-cumparare. Va trebui sa verificati unde anume pe DN1 pentru a observa care este judecatoria competenta.

Cererea va trebui sa fie sub forma unei contestatii, un model putand gasi chiar pe situl nostru la adresa: http://cjo.ro/aj/modele/files/model_contestatie_pv.html

Nu se plateste nicio taxa de timbru, putand solicita de asemenea si judecarea in lipsa pentru a nu fi nevoit sa va prezentati in instanta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va multumesc mult