DWQA Questionsam savarsit infractiunile conducerea unui auto vehicol cu numere expirate si m-am legitimat cu alt nume ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am savarsit infractiunile conducerea unui auto vehicol cu numere expirate si m-am legitimat cu alt nume si am fost depistat !!! si as dori sa aflu si eu la ce ma pot astepta

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Potrivit art.85 alin.1 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani.

De asemenea, conform art. 293 alin.1 C.p. constituie infracţiunea de fals privind identitatea, prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce sau menţine în eroare un organ sau o instituţie de stat dintre cele la care se referă art. 145 C.p., în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul.
Rezultă, aşadar, că aceasta infractiune constă în prezentarea sub o identitate falsă în faţa uneia dintre persoanele juridice arătate în art. 145 C.p. şi anume o autoritate publică, o instituţie publică sau orice altă persoană juridică de interes public, pedeapsa prevazuta de legiuitor fiind inchisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Cu toate acestea, la individualizarea pedepsei se tine seama de elementele obiective si subiective, nefiind obligatorie aplicarea pedepselor sus-mentionate.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER