DWQA Questionsam o fetita nerecunoscuta de tata,nascuta in strainatate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,am o fetita de 7 luni care am nascut-o in strainatate.eu eram despartita de tatal ei de cand eram insarcinata in 5 luni si nu am fost casatorita legitim.la nasterea copilului acesta nu a vrut sa o recunoasca nici in strainatate si nici cand s-a transcris certificatul de nastere in Romania,acesta dorind sa isi faca testul adn.,lucru care sa si intamplat,dovedindu-si ca el este tatal copilului.acum vrea sa isi recunoasca paternitatea,dar nu il intereseaza copilul vrea doar sa obtina acte din strainatate pe baza copilului.as dori sa ma informati ce s-ar putea intamplat in cazul in care nu m-ai vreau sa isi recunoasca paternitatea luand in vedere faptul ca eu si copilul locuim in strainatate si avand si aici domiciliu.cu ce m-ar putea afecta daca se intenteaza procesul de prescrierea paternitati si eu nu ma prezint la proces,si cu ce m-ar putea afecta daca vin in Romania in concediu.
va multumesc anticipat!

7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Tatal copilului dispune de o proba importanta si anume acel test ADN. Este adevarat ca este o proba extrajudiciara, insa fiind o proba stiintifica de netagaduit instanta ar putea tine cont de aceasta. In plus, v-ar putea cita la interogatoriu si daca nu va prezentati instanta va putea considera aceasta drept o recunoastere practic a spuselor tatalui copilului. Coroborand aceste probe exista posibilitatea ca procesul sa fie castigat de tatal copilului.

In ce priveste venirea dvs. in Romania, in acest moment nu ar avea cum sa va afecteze decat daca tatal copilului ar sesiza organele statului in perioada venirii dvs. in Romania.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

buna ziua,am inteles partea cu castigatul procesului,ceea ce nu inteleg eu este ce va castiga?fata este la mine si noi locuim in strainatate.cat timp va putea dura un proces ca acesta?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca castiga procesul este recunoscut ca tatal fetitei, iar in aceasta calitate poate cere stabilirea unui program de vizitare a minorei, chiar incredintarea copilului. Daca nu va prezentati si el are deja acea proba ADN, nu ar trebui sa dureze mai mult de 2,3 termene, asta insemnand cateva luni.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

scuzati-ma ca va deranjez din nou….tot nu sunt lamurita cum poate sa intenteze procesul daca eu nu sunt in tara sa primesc citatiile….eu cum voi fii anunta-ta?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu este nicio problema ca mai aveti nelamuriri. O sa incercam sa va raspundem la toate intrebarile dvs.

Daca dvs. aveti domiciliul in tara, atunci procedura este legala intrucat dvs. sunteti citata la adresa declarata la Evidenta populatiei. In cazul in care aveti domiciliul in strainatate, atunci va trebui sa faca procedura in strainatate. Prin urmare, important este unde aveti domiciliul.