DWQA QuestionsAm mandat de 29
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna Ziua,
Sunt nou pe acest site, azi m-am inscris. Nici nu prea stiu cum sa bifez pe aici dar vreau sa ma ajutati si pe mine neaparat cu parerile voastre. Problema mea a inceput acum 1 an. Am incercat sa fac niste bani mai pe langa lege si am un mandat de 29 zile pe numele meu. Chestia este ca la mine acasa cand s-au facut perchezitii nu mi-au gasit nimic, eu fiind plecat de 2 ani deja in Spania sa muncesc impreuna cu maica-mea. Am acel mandat pe numele meu si mi-am angajat un avocat insa procuroarea nu vrea sa-i dea dosarul sa-l studieze de cateva luni deja si chiar daca s-au facut insistente…nu il da, zice ca nu e la ea. Invoca motive aiurea sa nu-l dea, cred ca vrea sa ma duc eu fara avocat….sau nu stiu ce urmareste. Mie mi s-a facut recurs de acum 1 an la mandat si a ramas acela din cate am inteles dar nu vrea sa arate dosarul si eu sunt la munca aici si nu am cum sa vin asa ca imi pierd slujba. Intrebarea mea este: NU SE POATE ANULA ACEL MANDAT PE MOTIV CA EA NU A VRUT SA ARATE DOSARUL ATATA TIMP SI CA EU SUNT AICI SI IMI PIERD SLUJBA DIN CAUZA EI??? NU SE POATE FACE NIMIC JURIDIC IN CARE SA O INCRIMINEZE PE EA CA NU A VRUT SA PREZINTE NIMIC? DOSARUL E LA EA CA S-A INTERESAT AVOCATUL MEU SI NU VREA SA-L DEA….!!!
PS: SUNT 194 de VOLUME in dosar, eu sunt doar in 2 articole!!!
Chestia este ca eu se presupune ca am urmarire in tara si sunt dat in consemn dar eu sunt aici si daca vin ma aresteaza in vama cred…problema e ca ea tot evita sa dea dosarul? pot sa scap de acel 29?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din pacate, daca calea recursului a fost urmata insa mandatul de arestare a fost mentinut, nu exista nicio cale legala prin care sa poata fi anulat sau ceva asemanator. Avocatul dvs. trebuie sa aiba acces la dosar si daca procurorul care instrumenteaza cazul nu ii permite aceasta se poate face plangere la prim-procurorul parchetului respectiv pentru a lua masuri in acest sens. Pentru a putea face o aparare eficienta avocatul dvs. trebuie sa aiba cunostinta de probele impotriva dvs.