DWQA Questionsam incheiat o afacere verbal cu o terta persoana de la care am primit o suma in avans.Afacerea a cazut.Ma poate obliga sa-i returnez banii?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am vrut sa vand un apartament care in anul 2008 valora 60.000 euro.Persoana cu care m-am inteles mi-a dat un avans de 750.000.000 lei vechi si mi-a spus sa astept 3 luni pt restul banilor.Au trecut 2 ani jumatate si i-am spus ca daca nu-mi da restul de bani, afacerea cade pt ca au scazut preturile.Nu mi-a dat banii , iar eu am vandut apartamentul cu 35.000 euro si intrebarea este daca ma poate obliga sa-i returnez banii.Mentionez ca toate acestea s-au petrecut fara nici un fal de acte intocmite,nici macar cand mi-a dat bani n-am facut nici un fel de hartie,act.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Dac? nu ai acte �ntocmite nu poate s? fac? nimic legal ….. spun �nc? o dat? LEGAL …

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Sansele din punct de vedere al probatoriului sunt reduse, cel mai probabil dovada putandu-se face prin o eventuala recunoastere a Dvs. Insa, chiar daca nu ar exista situatia probelor, totusi nu v-ar putea solicita suma achitata la inceput intrucat aceasta are un aspect de avans, iar de cele mai multe ori avansul ramane achitat si ca o sanctiune pentru neindeplinirea obligatiei de cumparare.