DWQA QuestionsAm gresit si mu stiu cum voi plati….
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara! Numele meu este Mihaela si am fost angajata la o agentie de pariuri sportive!declar ca in urma unei neatentii, un client mi-a dat teapa de 30 mil si incercand sa scap de lipsa m-am afundat mai rau jucand la o loterie italiana care are extrageri din ora in ora m-am afundat la suma de 300 de mil….pe parcursul a 7 zile de munca cu program de la 9-22.Mentionez ca recent s-a facut o plangere impotriva mea si la dosar exista angajamentul meu de plata impreuna cu nota explicativa in care am mentionat ca consider ca datorita faptului ca am jucat in nume ;propriu ceea ce nu aveam voie nu am adus un prejudiuciu fizic firmei, ci doar virtual eu jucand in sistem, angajandu-ma sa inapoiez doar 5% reprezentand taxele administrative ce trebuiesc platite statului de catre firmele de pariuri sportive .Va rog frumos ajutati-ma si spuneti-mi ce as putea sa patesc in cazul in care o sa fiu gasita vinovata de catre instantele judecatoresti si in ce categorie ma incadrez ….penala sau contraventionala , si cum se numeste fapta savarsita…mentionand ca nu am sustras nici un leu din incasari….iar dupa constatarea lipsei de catre reprezentatii firmei nu am mai primit nici salariu…este normal???dar in ceea ce priveste reprezentantii firmei au niste metode foarte neortodoxe de a-si recupera prejudiciile cauzate de angajati….si imi e foarte mare teama deoarece am fost amenintata in nenumarate randuri si chiar mi-au venit la usa in toiul noptii la ora 1 facand presiuni asupra parintilor mei…fapt ce nu il pot dovedi in instanta!!! credeti ca ma incadrez la delapidare”? sunt la prima abatere legala…imi e teama de inchisoare sau credeti ca v-a fi o hotarare judecatoreasca cu o poprire pe viitorul salariu de 30% sau angajamentul meu de a stabili o anumita suma lunara pe care mi-o pot permite …deoarece am si 2 parinti in ingrijire amandoi bolnavi…mama de cancer si tata de inima!ce considerati ca voi pati????
Mentionez ca momentan nu am nici un venit si nu imi pot permite un avocat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar exista posibilitatea unei infractiuni, motiv pentru care fapta dvs. ar fi de natura penala. Insa, in cazul in care ati putea dovedi acea fapta a clientului, atunci situatia ar fi mult mai usoara pentru dvs.

In cazul in care mai primiti amenintari, atunci dvs. puteti face plangere pentru acele amenintari. Daca sunteti la prima hotarare judecatoreasca, atunci probabil ca sanctiunea dvs, (daca va fi una), se va acorda cu suspendare (adica nu veti fi inchisa).

Daca nu va permiteti un avocat, atunci recomandat este sa mergeti la Baroul din localitatea dvs. si sa faceti o cerere pentru un avocat gratuit intrucat nu aveti cum sa-l platiti.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!