DWQA QuestionsAlocatii pentru copii problema adeverinta CAS
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, sunt insarcinata in 13 saptamani, lucrez la o fabrica din Sibiu(eu sunt din Rm. Valcea)din noiembrie 2010 si am contract pe perioada nedeterminata. Am avut nevoie de spitalizare si mi s-a spus ca trebuie sa iau adeverinta de la serviciu de unde sa rezulte ca mi s-au platit contributiile la CAS si ca nu am beneficiat de concedii medicale in ultimele 12 luni. Am luat adeverinta si mai departe trebuia sa merg cu ea la CAS pentru a-mi fi vizata, am mers intai la CAS Sibiu dar acestia nu vor sa-mi vizeze adeverinta fiindca NU as fi avut continuitate luna de luna in ultimii 5 ani. Am discutat cu medicul de familie de la Valcea, pe listele caruia sunt inscrisa si mi-a spus sa merg cu adeverinta la CAS Valcea, unde nu exista aceasta regula. La Valcea mi-au dat adeverinta de asigurat dar problema ramane in continuare. Eu vreau sa imi fac buletin de Sibiu, sa ma casatoresc si mut aici dar atunci fondurile pentru sanatate vor merge la CAS Sibiu care ma obliga sa platesc pentru lunile din urma(neavand continuitate luna de luna in ultimii 5 ani), eu lucrand din 2004.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, sa stiu daca e legal sa platesc din urma niste bani pentru un sistem de sanatate de care nici nu am beneficiat deloc in lunile in care nu am fost asigurata/salariata. E legal ca la Sibiu sa existe o astfel de regula si la Valcea nu? Care e legea in acest domeniu? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe intelesul meu. Va multumesc, o zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar situatia este ciudata avand in vedere ca cei de la Valcea si Sibiu se afla in contrarietate. Insa, n-ar trebui sa intampinati o problema in cazul transferului la Sibiu.

Nu este normal sa existe aceasta diferenta intre cei de la Sibiu si Valcea, motiv pentru care ar fi indicat ca celor de la Sibiu sa le solicitati temeiul juridic printr-o cerere scrisa. Insa, daca transferul de la Valcea o sa prevada ca nu aveti nicio problema, atunci si cei de la Sibiu trebuie sa inregistreze cu aceleasi mentiuni.

Legea pe care trebuie sa o verificati este legea nr. 95/2006 privind reforma in sanatate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!