DWQA QuestionsAlocatie de stat pentru copii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

VA ROG FRUMOS DACA SE POATE SA MA LAMURITI SI PE MINE IN PRIVINTA ALOCATIEI DE STAT PT COPII,VREAU SA PRECIZEZ CA AM FOST PLECATA IN SPANIA O PERIOADA ,M-AM INTORS IN TARA SI AM CERUT ALOCATIA PT COPII MEI DIN LUNA APRILIE ,SI PANA IN PREZENT NU AM NICI UN REZULTAT DEOARECE CEI DE LA ASISTENTA SOCIALA IMI SPUN CA TREBUIE SA VERIFICE IN SPANIA DACA AM PRIMIT ALOCATIE ACOLO,ACOLO NU SE DA ALOCATIE LA COPII SI CE NU INTELEG EU DE CE SE LEAGA DE CHESTII DEASTE PT CA NICIUNDE PE NET NU ARATA CA AR FI NEVOIE DE ASA CEVA LA INTOCMIREA DOSARULUI DE ALOCATIE SI CA ALOCATIA E UN DREPT UNIVERSAL PT FIECARE COPIL DECI NELAMURIREA MEA ESTE ASTA ,DACA PUTETI SA MA AJUTAI CU CEVA INFORMATII LEGAT DE ALOCATIE SI UNDE M-AS PUTEA ADRESA SA SE REZOLVE ODATA , DACA PUTETI SA-MI SPUNETI CE LEGI SANT PT ACORDAREA ALOCATIEI SI CE DREPTURI AM EU SA O CER DACA AM PRIMIT IN SPANIA UN AJUTOR PT CA NU AM AVUT SERVICI. VA MULTUMESC.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste legislatia, puteti verifica Legea Nr. 61 /1993 privind aloca?ia de stat pentru copii, precum si normele metodologice din 2008 de aplicare a prevederilor Legii nr. 61/1993 privind aloca?ia de stat pentru copii, precum ?i pentru reglementarea modalit??ilor de stabilire ?i plat? a aloca?iei de stat pentru copii.
Puteti incepe prin a formula o adresa in scris catre autoritatea care va plateste alocatia intrucat acestia au obligatia de a va raspunde in termen de 30 de zile. In cel de-al doilea rand, va puteti interesa inclusiv la Ministerul Muncii, Familiei ?i Protec?iei Sociale. Exista posibilitatea ca sa se verifice daca ati beneficiat sau nu de alocatie si acest proces este de durata intrucat se asteapta autoritatile spaniole. Totusi, in situatia in care Dvs. nu ati facut cerere pentru alocatie in strainatate, atunci demersul ar trebui sa fie dureze mai putin.