DWQA QuestionsAjutor urgent va rog !!! Curtea de arbitraj sau Tribunal???
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Am o situatie delicata.
Un contract de comision in care comitentul nu si-a achitat comisionul rezultat in urma contratului adus de comisionar , a primit somatie de plata dar nu a raspuns nimic la aceasta somatie, in termenul solicitatat si am pregatit dosarul de actionare in justitie.
Problema este ca in acest contract este mentionat ca litigiu se solutioneaza la Curtea de arbitraj comercial a Romaniei(habar nu am de ce s-a scris asa) insa comisionarul (creditor acum) nu isi permite sa plateasca sumele mari solicitate de curtea de arbitraj pentru judecare.
O sa depunem dosarul la Tribunal, cu toate dovezile (f solide de altfel) insa ma tem sa nu fie respins dosarul din cauza acestei mentiuni din contract.
Ce sanse sunt sa fie respins dosarul de Tribunal? Ce sanse sunt sa fie solicitata respingerea pe acest motiv, de catre avocatul partii adverse?

Ar mai fi o sansa, in contract nu este mentionat arbitrul , este o modalitate de care ne putem „agata” sa nu fie respins dosarul?

Multumesc tuturor celor care pot face lumina in aceasta situatie.
O zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca suntem in prezenta unor creante, atunci s-ar putea pune in discutie o competenta a instantelor judecatoresti. In caz contrar, va trebui sa mergeti la Curtea de Arbitraj.

Cu stima,
Echipa CJO.ro