DWQA QuestionsAjutor social – umanitar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Suntem o familie din dolj locuim intro locuinta sociala din 1991 pina in 2008 neam platit darile avind servici dar am ramas si eu si sotu fara servici din aceasta cauza nu nem mai platit darile.asociatia de propietari vor sa ne dea afara nu stiu ce sa facem am incercat sa discut cu cei de la primarie dar spun ca nu au cu ce sa ma ajute ca trebuie sa platesc suma,care nu este deloc mica.Ce trebuie sa fac sa fur daca nu gasesc servici o sa raminem pe drumuri?.
Cu bani e ceva ireal pentru ca neavind serviciu nu pot sai dau inapoi,ajutatima cu ce credeti dumnevoastra dau un exempu: noi trebuie sa prelungim contractu de inchiriere cu primaria craiova avind datorii nu vor sal prelungeasca.Am primit acasa un plic prin care ma anunta ca stind fara forme legale adica fara contract pot sa fiu evacuata pe cale administrativa .Ce trebuie sa fac:decit sinucidere pentru ca nu pot sa vad cum imi las copii pe drumuri.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Pentru dvs. cel mai indicat este ca in acest moment sa faceti rost de anumite venituri. O cale ar fi sa solicitati somaj, atat dvs. cat si sotul. Astfel, somajul poate reprezenta o modalitate de venit pana va gasiti o slujba decenta. O alta modalitate ar fi sa incercati obtinerea unui ajutor de familie, sau mai corect ajutor social conform legii 416/2001 privind venitul minim garantat. Legea dispune ca :

„(1) Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:
a) 196 lei pentru familiile formate din 2 persoane
b) 272 lei pentru familiile formate din 3 persoane
c) 339 lei pentru familiile formate din 4 persoane
d) 402 lei pentru familiile formate din 5 persoane
e) cate 27 lei pentru fiecare alta persoana peste numarul de 5 persoane, care face parte din familie, in conditiile prevazute de Legea nr. 416/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.?

Prin urmare, daca va aflati sub aceste venituri, puteti beneficia de ajutor social.

Incercati sa cautati ajutor la Primarie pentru aceste venituri, iar pentru somaj ar trebui sa vorbiti cu cei de la Agentia Judeteana a Fortelor de Munca. Cu cei de la Primarie mai puteti discuta si in ce priveste o alta locuinta sociala.

De asemenea, incercati sa ajungeti si cu cei de la Asociatie la o intlegere, precizandu-le ca le veti plati in transe.

Trebuie sa gasiti cai de a va descurca intrucat celelalte variante care includ facerea unui rau nu ajuta pe nimeni, ci doar niste gesturi de abandonare/dezertare.