DWQA Questionsajutor CCM la nivel de ramura
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu cateva nedumeriri de-ale mele….Sunt incepator si trebuie sa ma ocup pentru cineva de la o anumita firma de CCM la nivelul ramurii industriei alimentare, deaorece urmeaza a fi depus la ITM. M-am uitat pe siteul ministerului muncii si am gasit forma oficiala a acestui CCM la nivelul ramurii industriei alimentare, dar uitandu-ma pe vechiul CCM al societatii am observat ca sunt anumite clauze care au fost excluse sau modificate.

Intrebarea mea este: pot modifica aceste clauze pe care le gasesc in CCM de pe siteul ministerului? sau trebuie sa pastrez numaidecat acea forma a CCM publicata la Minister?

Este acest CCM actualizat la zi cu legislatia in vigoare?
Poate fi incheiat pentru o perioada mai mare de 2 ani?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

CCM la nivel de ramura nu poate fi modificat de catre dvs., ci CCM-ul societatii trebuie adaptat. In ce priveste actualizarea sa, in principiu acesta ar trebui sa fie in conformitate cu legislatia la zi, insa recomandat este sa lecturati si dispozitiile Codul Muncii actualizat.

In ce priveste perioada de incheiere, aceasta nu poate fi mai mare de 2 ani conform legii nr. 62/2011 care ar trebui lecturata.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!