DWQA QuestionsAjutor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua
Cunosc un caz trist pentru o fetita in varsta de doar 11 ani. In urma cu 5 ani paritii ei divortasera din varii motive de neintelegere. Prin hotararea de divort fetita a fost incredintata tatalui, mama refuzand sa vada fetita in tot acest timp, participand doar prin plata pensiei de intretinere de 150 lei.
In urma cu 2 saptamani tatal fetitei decedeaza, mama porneste o cerere de incredintare a fetitei, probabil pentru banii de urmas ce ii revin. Fetita locuind momentan la fratele tatalui ei si sotia acestuia, care nu au copii si vor s-o adopte. Mentionez ca fetita cunoscand comportamentul mamei vis a vis de existenta ei nu vrea sa ajunga la mama. Legal ce se poate face pentru binele fetitei? Va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care aveti dubii cu privire la siguranta si cresterea fetitei, atunci cel mai indicat este sa sesizati de indata Autoritatea tutelara din raza domiciliului fetitei, intrucat acestia pot interveni pentru binele copilului. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca mama ar prioritate, aceasta putand fi decazuta din drepturi doar in situatii deosebite (de altfel, cei din partea tatalui, ar putea cere ei insisi incredintarea minorei).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!