DWQA QuestionsAgresiune intreptate catre persoanele cu handicap
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme ce consta in grave abateri de la ordinea legii si incalcarea deliberata a drepturilor omului si in special a persoanelor cu handicap. Problema se contureaza in jurul unui baiat in varsta de 24 de ani cu handicap mental mediu datat din nastere , crescut de bunici si apoi lasat in plasament timp de cativa ani. Recent , un unchi de al sau a facut demersurile pentru a-l retrage si a-i sa loocuiasca impreuna. Problema grava consta in faptul ca acesta comite grave abuzuri pshihice si fizice uneori asupra bolnavului, munca cu forta, amennintari cu bataia si folosirea de expresii care nu il ajuta pe bolnav sa se integreze , ci din contra il demoralizeaza
Trebuie sa se poata face ceva in acest sens, va rog sa imi comunicati autoritatea care trebuie sesizata in acest caz, actele normatine si ce trebuie sa fac. Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Legea principala de reglementare este legea nr. 448/2006. Sfatul meu este sa anuntati de urgenta Autoritatea tutelara care se ocupa de controlul asupra persoanei cu handicap, autoritate care de obicei se intalneste in cadrul Primariilor din zona domiciliului sau resedintei persoanei cu handicap.