DWQA QuestionsAdmitere Facultate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara. Am o nelamurire si am rugamintea de a ma ajuta daca se poate cu un raspuns. In iulie, am terminat un program de licenta la zi , nu am dorit sa continui cu masterul ci sa aleg un alt program de licenta cu alta specializare, la ID. Prin urmare am ales Nicolae Titulescu, Bucuresti, ASE- Contabilitate si informatica de gestiune, ID. Dosarul l-am depus in sesiunea a doua de admitere in conditiile in care mai erau 13 locuri libere. Admiterea s-a facut pe baza mediei de bacalaureat , eu avand 9.20. Calendarul admiterii afisat de facultate a fost urmatorul:
23 august- 20 septembrie – depunerea dosarelor pentru sesiunea a doua (taxa inscriere 80 lei)
22 septembrie – afisarea rezultatelor
23-27 sept- plata primei transe din taxa anuala de catre candidatii admisi in sesiunea a doua
S-a afisat lista si surpriza cea mai mare a fost ca eu nu am fost admisa cu media 9.20, ci alte persoane cu medii de 6-7, in conditia in care admiterea era pe baza mediilor de bacalaureat. Eu ma aflu pe o lista in care se zice ca nu am fost admisa la id cum am aplicat, dar am sansa sa accept daca doresc la IF deoarece mai sunt locuri disponibile. Am sunat si am intrebat cum este posibil sa fie admisi altii cu note mai mici si mi s-a zis ca atunci cand s-au depus dosarele unele persoane au si platit prima transa. Mie nu mi s-a zis nimic cand am depus decat ca trebuie sa depuna toti dosarele pana pe 20 septembrie si apoi cele 13 locuri se vor ocupa in functie de mediile crescatoare. Eu trebuia sa fiu admisa pe locul 4 chiar, avand media de 9.20. Nu inteleg urmatorul lucru : daca locurile au fost platite dinainte , au primit in continuare dosarele? ca sa otina banii pe taxele de inscriere? Ei nu au respectat programul admiterii. Eu nu doresc ce imi ofera ei ci sa obtin locul pentru care am aplicat, la ID. Nu aveau dreptul sa ia banii pe prima transa din moment ce nici nu se incheiase depunerea dosarelor ca sa poate face o selectie pe baza mediilor. . Am observat ca nu sunt singura in situatia aceasta, mai sunt alti 12 studenti cu medii mai mari care trebuia sa fie admisi dar nu au fost si li se ofera o sansa la Zi. As dori sa stiu daca este legal ce au facut si daca se poate rezolva cumva . Un raspuns va rog. Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. intr-adevar este o problema, insa indicat este sa verificati totusi si documentatia de inscriere (in principiu, cu referire la prima transa). Daca nu a fost respectata documentatia, atunci indicat este sa atacati in instanta aceasta inscriere.

Cu stima,
Echipa CJO.ro