DWQA Questionsadaugare domeniu activitate pfa ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am un PFA cu uramatoru CAEN 6622 -activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari, este activitatea principala. Eu as vrea sa stiu daca pot sa introduc in acest PFA si CAEN 8299-alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a?
Asvrea sa colaborez cu o firma de recuperari creante, dar aceasta firma mi-a cerut sa fiu PFA si mi-au ales ei acest cod CAEN, CARE SINCERA SA FIU NU STIU CE INSEAMNA. Eu sunt de meserie jurist si ceea ce eu inteleg din acest cod CAEN , ca eu va trebui sa prestez aceste servicii pentru firma X. si la randul meu sa le emit facturi. Ma puteti ajuta cu un sfat? La ce se refera acel cod CAEN 8299? Este normal-legal ce imi cer?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este da, puteti adauga un cod CAEN 8299 acest aspect fiind legal si putandu-se indeplini la Registrul Comertului. Nu cunosc cu precizie daca CAEN 8299 se poate aplica si pentru recuperari creante (8299, in principiu, include activităţi ale agenţiilor de colectare, ale birourilor de credit şi toate activităţile de sprijin oferite de obicei întreprinderile neclasificate în altă parte), insa codul 8291 „Activitati ale agentiilor de colectare si a birourilor (oficiilor) de raportare a creditului” pare mai indicat pentru recuperari creante intrucat priveste:
– colectarea platilor pentru clienti si remiterea platilor colectate catre acestia, cum sunt serviciile de colectare a facturilor si a datoriilor;
– activitati de compilare a informatiilor, cum ar fi istoricul creditelor si al ocuparii in munca a persoanelor si istoricul creditelor intreprinderilor, si furnizarea de informatii catre institutii financiare, comercianti cu amanuntul si altii, care au nevoie sa evalueze solvabilitatea acestor persoane si intreprinderi.

Practic dvs. puteti recupera creante pentru clientii dvs., urmand ca dvs. sa emiteti factura pentru serviciile prestate.