DWQA QuestionsActiune marire pensie alimentara
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
M-ar interesa ce demersuri trebuie sa fac ca sa imi dau tatal in judecata pentru marirea pensiei alimentare,de ce acte am nevoie si daca pot primi un avocat din oficiu, cine va plati cheltuielile de judecata,etc. Mentionez ca am 21, sunt studenta si nu imi permit angajarea unui aparator legal care sa ma reprezinte. Cum as putea face ca sa nu platesc nimic ?
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu aveti nevoie de avocat, iar actiunea nu este supusa unei taxe, motiv pentru care nu aveti chetuieli de judecata in acest caz.

Va trebui sa-l actionati pe tatal dvs. la instanta unde are acesta domiciliu sau unde aveti dvs. domiciliu, iar prin cererea de marire de pensie alimentara va trebui sa mentionati legatura de rudenie dintre tatal dvs. si dvs. De asemenea, va trebui sa precizati ca doriti marirea pensie alimentare deoarece cheltuielile dvs. au crescut avand in vedere si ca sunteti studenta si orice alt motiv pentru care instanta sa dispuna marirea pensie alimentare.

Totodata, va trebui sa indicati si adresa locului de munca al tatalui pentru comunicarea veniturilor realizate,

Ca acte va trebui sa depuneti copii dupa buletinul dvs., certificatul de nastere care sa arate tatal dvs., dupa carnetul dvs. de student si o adeverinta de la facultate care sa demonstreze ca sunteti studenta.