DWQA QuestionsActiune judecata impotriva Parlament
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Hristos a Inviat!, un grup de cfristi (proces colectiv) ar dori sa actionaze in instanta Legislativul pentru prevederile Legii nr. 283 din 14 decembrie 2011 privind reglementarea unor m?suri financiare �n domeniul bugetar, care modifica articolul 19 din aceast? lege, care face referire la ordonan?a de urgen?? nr. 112 din 1999 republicat? .
Prevederile legii nr. 283 din 14 decembrie 2011 privind reglementarea unor m?suri financiare �n domeniul bugetar, prezinta art. 19 din aceast? lege, care face referire la ordonan?a de urgen?? nr. 112 din 1999 republicat? si care prevede ca ; in anul 2012 se acorda reducere de tarife sau, dupa caz gratuitati, numai in limita a 3 calatorii dus-intors sau 6 calatorii simple la facilitatile de transport prevazute de actele normative��. Si nu 24 file de permise de calatorie pe caile ferate romane in mod gratuit, asa cum prevede art.1 (2) din OUG 112/1999.
Motivul invocat se considera a fi incalcarea uni drept castigat prin munca mai ales de catre pensionari.

Am dori sa stim:
– Ce acte se ataseaza la dosar
– Un model de cerere de actiune in judecata (colectiva)
– Actele normative ce trebuie invocate
– Pasii de urmat
– Unde ne adresam
– Alte lamuriri pentru acest demers.
Va multumim

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Adevarat a inviat!

In situatia in care doriti sa atacati o lege, atunci indicat este sa invocati o exceptie de neconstitutionalitate, ceea ce inseamna ca articolul din legea respectiva ar fi neconcordant cu Constitutia. In cazul in care se actioneaza pe aceasta idee, atunci nu este nevoie de o judecata in instanta.

Indicat este sa contactati un Avocat , intrucat astfel de cazuri necesita o analiza aprofundata si de specialitate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!