DWQA QuestionsActionare in proces de insolventa ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua

sunt singurul angajat al unei firme cu administrator cetatean strain.La inceputul lunii mai acesta prin avocatul sau a introdus la tribunal cerere de intrare in insolventa.Datorita faptului ca nu am primit salariul aferent lunii aprilie si neprimind din partea administratorului nici un raspuns legat de acest lucru si despre situatia mea in cadrul firmei am facut o sesizare la ITM pentru a clarifica acest lucru.Raspunsul a fost ca nu au gasit administratorulla sediul firmei pentru a clarifica aceste aspecte.Fiind pe rol procesul de declarare al insolventei am fost sfatuit sa astept numirea executorului pentru a putea sa recuperez ceva din sumele datorate si a reglementa situatia pentru a putea beneficia de somaj.In urma cu cateva zile am aflat ca procesul sa suspendat conform art 155/1C.p.civ pentru neindeplinirea obligatiilor stabilite de instanta. In acest caz ce trebuie sa fac ? Sa actionez firma in judecata ?Stiu ca in litigii de munca nu se percepe taxa de timbru dar cred ca fara asistenta juridica nu pot rezolva acest lucru si in acest moment nu am bani pt acest lucru. Mentionez ca administratorul nu se afla in tara acesta fiind reprezentat de o firma de avocatura.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

In aceasta situatie dvs. va trebui sa actionati societatea in instanta. Avand in vedere suspendarea procesului cu privire la insolventa societatii unde v-ati fi putut inscrie dreptul la masa credala, atunci singura posibilitate este sa actionati societatea in instanta.

In ce priveste asistenta juridica, reglementarile in acest caz sunt prevazut de OUG 51/2008. In baza acestei Ordonante dvs. puteti beneficia de asistenta juridica gratuita daca indepliniti conditiile prevazut de lege.