DWQA Questionsacte teren
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua, va solicit ajutorul in urmatoarea situatie: bunicii mei doresc sa imi lase mostenire un teren care face parte dintr-un lot comun (cu alti sateni) si care nu are acte specifice, cred ca se numeste intabulare.Mi-au spus ca acest act se poate face doar la tot lotul, dar ceilalti sateni nu au nici un interes sa faca asta…Cum imi pot lasa ei acest teren ca mostenire d.p.d.v. legal?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Bunicii Dvs. v-ar putea face un testament prin care sa va lase terenul in situatia in care mai exista si alti mostenitori care ar putea veni la succesiunea bunicilor (trebuie sa aveti in vedere ca mostenitorii rezervatari vor putea ataca testamentul daca depaseste cotitatea disponibila), urmand ca la momentul deschiderii mostenirii Dvs. sa faceti intabularea si cadastrul terenului. Bunicii Dvs. ar trebui sa apara in registrele Primariei
ca proprietari, fapt ce denota proprietatea acestora si posibilitatea de a va transmite printr-un testament.

In cazul in care sunteti singurul mostenitor, atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme intrucat la momentul deschiderii si dezbaterii succesiunii veti putea dobandi calitatea de mostenitor asupra terenului respectiv.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]