DWQA Questionsacte necesare achizitionare apartament
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.Vreau sa cumpar un apartament si va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa merg(la notar ,primarie?) si de ce acte am nevoie inainte de a achita suma proprietarului.Precizez ca platesc cu banii cash.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa mergeti la notar pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare. Pentru dvs. in calitate de cumparator este suficient buletinul, intrucat toate datele dvs. se vor prelua din cartea de identitate. In ce priveste plata banilor, notarul va scrie in contractul de vanzare-cumparare ca plata s-a facut la data incheierii contractului in numerar. Pentru siguranta dvs. cu privire la bunul ca urmeaza sa-l cumparati, mergeti la un notar pe care il cunoasteti si eventual solicitati si acestuia ajutorul.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Contractul de vanzare cumparare se incheie la notar.
Actele necesare sunt :
– certificat fiscal – atesta faptul ca proprietarul figureaza pe rolul administratiei financiare cu imobilul ce urmeaza a fi vandut
– certificatul de sarcini – atesta faptul ca apartamentul nu este grevat de ipoteci, privilegii, comandamente
– actul de proprietate al apartamentului
-adeverinta de la asociatia de proprietari.

Contractul si plata se fac in prezenta notarului.
Contractul de vanzare cumparare va cuprinde datele de identificare ale dvs., ale vanzatorului, adresa si descrierea apartamentului, pretul de tranzactionare precum si faptul ca acesta s-a platit integral azi data autentificarii contractului.

Succes.
Av. Paula Nedelcu