DWQA QuestionsActe locuinta ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Suntem in faza de a cumpara o garsoniera, Va rugam sa ne sfatuiti cum putem verifica autenticitatea actelor acestei locuinte.
Va multumim.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In momentul in care ati luat decizia de a cumpara un imobil, principala dumneavoastra grija trebuie sa fie verificarea actelor de proprietate. Vanzatorul, pentru a demonstra ca este proprietar, trebuie sa aiba urmatoarele documente: actele de proprietate ale casei, certificatul de sarcini, certificatul fiscal. De asemenea, indicat este sa verificati si succesiunea dobandirii imobilului de actualul proprietar.
1. Cunoscut si sub denumirea de „extras din cartea funciara”, certificatul de sarcini se obtine de la judecatoria in raza careia se afla imobilul. Acest act trebuie sa contina : a. numele proprietarului ( aveti grija sa fie identic cu numele din buletin, sa nu difere nici macar o initiala ) ; b. numarul de ordine si numarul cadastral al imobilului; c. suprafata terenului; d. daca are sau nu ipoteca, ori comandament ( proces pe loc pentru datorii si restrictie de vanzare).
2. Certificatul fiscal este eliberat de circa financiara in raza careia se afla locuinta si arata daca proprietarul are sau nu datorii la plata impozitelorla stat pentru casa. In acest fel veti verifica inca o data daca proprietarul este persoana cu numele respectiv.
3. Trebuie sa fiti foarte atenti la starea fizica a titlului de proprietate care nu trebuie sa aiba stersa stersaturi, stampile neclare semnaturi ilizibile ale notarilor .