DWQA QuestionsAct notarial pentru cumparare bun mobil prin alta persoana
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Intentionez sa imi cumpar o masina dintr-un alt oras decat cel in care locuiesc, si vreau sa-i las banii pentru cumpararea masinii unei persoane, pentru ca eu nu momentan nu ma pot deplasa in acel oras.
Ma intereseaza ce act trebuie sa inchei cu acea persoana la notar pentru cumpararea masinii si ca, totusi sa am o acoperire in cazul in care persoana respectiva dispune de banii mei intr-un alt mod decat cel impus de mine.
Multumesc

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cel mai bine ar fi sa incheiati un contract de mandat prin care sa precizati drepturile si obligatiile celui care urmeaza sa-i incredintati banii. Acest contract nu este nevoie a fi legalizat la notar pentru a fi valabil, insa puteti sa-l autentificati la un notar.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Multumesc pentru raspuns. Am cautat pe Internet model de contract de mandat, dar as avea niste nelamuriri cu privire la ce trebuie scris mai exact la partea a II a (obiectul contractului) si a IV a (obligatiile partilor).

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Cel mai recomandat pentru dvs. este sa solicitati ajutorul unui avocat deoarece clauzele trebuiesc scrise astfel incat interesele dvs. sa fie aparate.