DWQA QuestionsAct aditional la Contractul de munca
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am semnat un act aditional la contractul de munca prin care as fi obligat timp de 3 ani sa raman angajatul firmei,deoarece patronul spune ca ne-a facut un curs de proiectare intr-un anumit program + un curs de limba italiana, iar in cazul in care as pleca mai devreme de 3 ani din firma ar trebui sa platesc circa 9800 RON (principalul motiv pt. care am semnat a fost sa nu fiu dat afara, chiar daca ni s-a sugerat asta intr-un mod mai indirect). Totusi ”cursul”de proiectare nu a fost facut de o firma specializata asa ca nu am primit un certificat sau act doveditor(doar ca am mai invatat cate ceva de pe la colegi),iar suma ceruta mi se pare aberanta pentru asa ceva, in ideea in care nu cred ca poate sa faca dovada faptului ca acest curs a costat repectiva suma de bani.
Vreau sa va rog sa imi spuneti daca in cazul in care as pleca totusi din firma, si mi s-ar cere sa platesc cei 9800 RON , in ce masura as avea castig de cauza daca as ataca in instanta decizia respectiva(din cate am inteles acest tip de act aditional nu este prea legal, dar se practica totusi). Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Aparent dvs. va aflati in situatia unei pregatiri profesionale, pregatire profesionala ce intr-adevar presupune ca angajatul sa nu paraseasca anagajtorul dupa terminarea pregatirii. Insa si aceasta pregatire trebuie sa indeplineasca anumite conditii prevazute de lege. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!