DWQA Questionsaccident de circulatie cu asigurare din germania ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,
as dori sa stiu care sunt sansele sa castig intr-o cauza civila in cazul in care l-as actiona pe un cetatean italian in judecata.
respectivul, conducand un autoturism inmatriculat in germania s-a facut vinovat intr-un accident de circulatie avariand autoturismul meu proprietate personala. italianul mi-a inmanat o asigurare tip carte verde pentru despagubire care s-a dovedit a nu fi valabila, el fiind asigurat la alta societate de asigurari.
astfel, din data de 06 .10.2009 masina mea este indisponibilizata in service si astept sa primesc confirmarea de plata in continuare. mentionez ca in acest timp, din cauza ca nu am uzitat de autoturismul proprietate personala am pierdut o suma foarte mare de bani.
ce sansa as avea sa imi recuperez pagubele?
mutumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand va trebui sa aveti in vedere ca instantele romanesti nu sunt competente in cazul dvs. intrucat incidentul nu s-a petrecut pe teritoriul tarii noastre iar legile romanesti nu isi au aplicabilitate in acest caz. Astfel, va trebui sa formulati o cerere impotriva italianului la instantele internationale. Sanse de castig sunt avand in vedere lipsa Cartii Verde valabile a celui vinovat.