DWQA QuestionsAccident cu victima ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua am un dosar penal pt accident cu victime…vatamare corporala. Victima pe care am lovit-o a declarat acum aprox o luna ca nu are nicio pretentie etc. In cat timp se inchide dosarul ? Primesc acasa NUP-ul ? Am nevoie cat mai urgent posibil de hartia cu solutionarea dosarului si anume NUP.
Se poate sa ma duc eu la parchet si sa fac o cerere sa aflu solutionarea dosarului sa numai astept sa mi-o trimita ei ? A trecut deja o luna de zile de cand victima a depus declaratia si politistii mi-au spus ca in cel mai scurt timp primesc acasa NUP-ul dar nu am primit nimic. Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Stimate domnule,

Fapta prezentata de dvs constituie infractiunea de vatamare corporala din culpa, prevazuta si pedepsita de dispozitiile art.184 Cod penal, actiunea penala fiind pusa in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Potrivit art.10 alin.1 lit h Cod procedura penala, punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale este impiedicata in cazul in care a fost retrasa plangerea prealabila ori partile s-au impacat, solutia fiind, conform disp art. 11 alin.1 lit.c incetarea urmaririi penale! Fiind intrunite aceste conditii, puteti formula o cerere pentru urgentarea pronuntarii unei solutii in dosarul in care sunteti parte, adresata prim-procurorului parchetului competent a solutiona cauza!