DWQA QuestionsAccident cu deces ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am fost implicat intr-un accident rutier din care s-a produs moartea pasagerei din dreapta.Aceasta a fost proiectata din masina in momentul impactului cu o bordura foarte inalta peste care nu a trecut autoturismul din cauza ca nu purta centura de siguranta.Accidentul s-a produs in localitate pe plan inclinat,eu coborand cu autoturismul.acul kilometrajului s-a oprit la 60 de km/h.Astazi am primit un rezultat al expertizei,mai exact un exemplar.In acest raport de expertiza viteza a iesit de 102,25km/h.Ce as putea sa fac?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Stimate domn,

Fiind vorba despre o infractiune la care este obligatorie efectuarea unei expertize de specialitate, care sa contribuie la aflarea adevarului cu privire la imprejurarile producerii accidentului, necesare indeplinirii scopului procesului penal, dvs aveti posibilitatea legala de a depune obiectiuni la raportul de expertiza, prin care incercati sa demonstrati, punctual, contrariul celor invocate de expertul desemnat de organele de cercetare.
In functie de situatia existenta, poate fi dispusa efectuarea unei noi expertize, daca se constata ca sunt indoieli cu privire la exactitatea concluziilor raportului de expertiza.
Importanta pentru dvs era desemnarea unui expert parte, care sa participe la efectuarea expertizei! Cu toate acestea, desemnarea unui expert parte se poate face la momentul la care se dispune de catre organul de u.p. efectuarea expertizei, moment care a trecut deja!