DWQA QuestionsAcceptarea succesiunii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Ce inseamna acceptarea tacita a mostenirii? Am citit ca prin efectuare unor actiuni care au legatura cu mostenirea, chiar daca nu ai declarat la notar in termen de 6 luni ca accepti mostenirea, inseamna ca ai acceptat tacit. Concret, bunicul meu a decedat de peste 20 de ani. El a avut 3 copii, tatal meu si inca 2. Tatal meu decedase inaintea bunicului. La momentul respectiv nici unul din cele 3 randuri de urmasi nu a intreprins nimic in privinta succesiunii. Doar mama mea, ca urmasa a tatalui meu, a platit impozit in fiecare an la primarie pentru terenul detinut de bunic intrucat ne-am gospodarit impreuna cu el cat a trait.
Inseamna ca noi am acceptat si ceilalti nu?
Avem noi un avantaj in fata celorlalti mostenitori (cei 2 frati ai tatei si urmasii lor) in situatia in care dezbatem succesiunea acum? Va multumesc frumos!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Acceptarea tacita reprezinta dovedirea intentiei de a mosteni prin savarsirea unor acte sau fapte. Exista anumite situatii prevazute de lege si prevazute in doctrina care reprezinta o acceptare tacita, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!