DWQA QuestionsAbuzuri controale de la primarie si alte institutii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, detin un mic magazin alimentar din care imi intretin familia.Primarul si rudele sale au promis ca o sa ma distruga. Intrebandul pe varul meu care imi spusese asta ce motive are sa ma distruga si in ce mod, acesta mi-a raspuns simplu ca o sa-mi trimita controale mi-a raspuns simplu ca o sa-mi trimita controale repetate ale institutiilor statului pana imi va inchide firma, deoarece la urechile lui au ajuns vorbe ca l-as fi injurat. Dupa o mica perioada de timp de la discutia mea cu varul meu din dimineata aceea si pana in prezent am fost controlat si amendat de toate aceste institutii ba mai mult unle chiar de 2 ori intr-o luna. Aceste institutii vi le enumar mai jos: AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR. DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA, INSPECTIA MUNCII, GARDA NATIONALA MEDIU, GARDA FINANCIARA, D.S.V.A, in decursul a 2 luni de zileamenzile insumeaza 61.250 ron. Mentionez ca unii dintre acesti inspectori am aflat ca sunt regimentati politic mai ales membrii P.D.L discutiile cu acesti domni care au venit in control m-au convins ca intradevar varul meu avea dreptate ca primarul se tine de cuvant. Din procesele verbale incheiate reiese ca aceste controale ar veni diret si din ordinul prefecturii, mai mentionez ca in aceasta localitate sunt mai multe S.R.L-uri si asociatii familiale care isi desfasoara activitatea. Mai mentionez ca acest domn Primar este secretarul general al P.D.L. si nu cred ca ii face cinste acestui partid. In sperata ca aceste strigate de disperare si ajutor vor fi citite si auzite nu doresc nimic altceva decat sa-mi se faca dreptate. Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand trebuie sa aveti in vedere ca toate amenzile pot fi contestate in instanta. Ca atare, daca considerati ca acestea au fost acordate pe nedrept, le puteti contesta in instanta.

In ce priveste controalele in sine, din pacate aceste institutii sunt abilitate in a face controale, controale care pot avea loc si in urma unor sesizari anonime.

In ce priveste faptele de natura penala (amenintare), atat timp cat acestea nu sunt savarsite conform Codul Penal actualizat, nu pot fi urmarite de institutiile abilitate.

Recomandat este sa consultati un avocat totusi cu privire la problema dvs.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!