DWQA QuestionsAbuz in serviciu. Violarea desfasurarii actiunii intreprindere individuala !
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

una seara ! Am cateva „nelamuriri” daca pot sa le numesc asa si am nevoie de cineva care se pricepe in domeniu. Treaba sta in felul urmator. Am o intreprindere individuala si lucrez in domeniul comertului (mai exact am o taraba in piata ca asa se porneste de jos). Am remarcat ca in aceasta piata si tin sa mentionez ca nu este o piata privata am nenumarate obligatii si deloc drepturi. Intrebarea mea este urmatoarea. Are voie cineva sa sa implice in firma mea ? Voi da exemple concrete ca sa fie destul de clar.
– Este normal ca cineva sa imi impuna ce fel de marfa sa vand?
– Este normal sa mi se impuna cantarul pietei daca eu am deja unul in regula, verificat si autorizat?
– Este normal sa mi se impuna,sa fiu obligat sa port zilnic un sort pe care scrie PIATA ……..(nu vreau sa dau nume) ?Poate eu vreau sa port un sort pe care sa scire I.I CutarescuIon
– Este normal ca la fiecare 3 luni sa fiu mutat adica sa nu am un loc stabil (amplasament) si sa trag la sort locul in care voi vinde(care poate fi bun sau rau) ?
– Este normal sa mi se impuna sa imi car marfa cu un carut si sa nu pot sa o car cu „carca” (cum se spune) ?
– Este normal ca politia comunitara si nu administratia pietei sa se amestece in activitatea si in firma mea ? Sa mi se faca poze ca am pus un cartof unde nu trebuia?
– Este normal sa fiu amenintat ca voi fi dat afara din piata ( care repet nu este una privata) daca nu respect „regulile” enumerate mai sus? A si normal pentru fiecare obiect amintit mai sus repspectiv sort/carut/cantar etc trebuie sa platesc zilnic o taxa care nu este tocmai mica !
Mie unu nu mi se pare tocmai corect. Cred ca sunt „abuzat” si cred ca undeva se face discriminare ! Spun asta deoarece producatorii ( ca in orice piata ) nu sunt supusi acelorasi reguli si vand exact unde vand si eu. De ex : Producatorii nu sunt obligati sa poarte sort. Producatorii nu sunt mutati la fiecare 3 luni de la locul lor. Chiar rog sa imi spuna cineva daca aceste lucruri sunt normale iar daca nu sa ma ajute. Poate un articol dintr`o lege sau chiar o lege, o ordonanta care sa arate ca am dreptate si ca nu pot fi obligat sa fac ceva ca doar de aia m-am privatizat si am firma mea. Multumesc anticipat si astept raspuns cat mai curand !

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara!

In situatia in care se incheie o conventie intre dvs. si piata in care vindeti sau exista un regulament aplicabil pietei respective, atunci va trebui sa respectati acele norme.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!