DWQA Questionsabuz de incredere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am imprumutat mobila unui prieten al ficei mele in 2008, pentru a-si mobila apartamentul inchiriat pana va avea bani sa-si cumpere mobila lui.. in 2009 fiica mea a intrerupt relatiile cu acest tip . dupa aceasta eu l-am cautat sa-mi dea mobila dar nu l-am gasit. de obicei vara pleca in strainatate si am crezut atunci ca asta s-a intamplat. l-am mai cautat prin toamna nu l-am gasit. in iunie 2011 l-am gasit si i-am cerut mobila. mi-a spus ca o parte a lasat-o la fosta adresa iar o parte, pe care am vazut-o la noua adresa, a refuzat sa mi-o restitue. asa am aflat ca de fapt tipul dispusese de bunurile mele cum a vrut iar pe cele pe care le mai avea refuza sa mi le dea. am facut plangere la parchet in 4 zile . dupa vreo 6 luni mi s-a dat NUP pe motivul ca plangerea este depusa in termen, 2 luni de cand fica mea a rupt relatiile cu acest tip.tot cu acesta ocazie am aflat de la politisul de caz ca si mobila pe care am vazut-o la el in casa ,in 2011, o abandonase, dupa ce a refuzat sa mi-o aduca acasa, si se mutase la alta adresa. deci si dupa refuz a dispus de bunurile mele. tipul a recunoscut la politie ca bunurile sunt ale mele si ca i le-am imprumutat, si fica mea a recunoscut ca-s bunurile mele. degeaba am spus eu la politie ca fapta si faptuitorul le-am stiut cand tipul mi-a spus ca a dispus de bunurile mele. ei o tin pe a lor. i-am intrebat ce trebuia sa reclam? ca a disparut? el nu refuzase restituirea, si nici eu nu putea sa-mi inchpui ca isi va permite sa dispuna de bunurile mele. deci fapta de a dispune de bunurile mele am aflat-o atunci cand faptuitorul mi-a spus-o adica in 2011. va intreb ce sanse am daca contest NUP dat de procuror?

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

pecizez ca NUP fost dat pentru ca nu am reclamat in 2 luni de cand fiiica mea a intrerupt relatiile cu acest tip.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar un calcul s-ar putea face de la data la care fiica a incetat orice raport, intrucat teoretic plangerea se depune de la data la care se cunostea faptuitorul.

In cazul in care nu s-ar incadra pe inselaciune, atunci va trebui sa mergeti pe calea procesului civil, urmand ca instanta sa-l oblige la returnarea mobilei sau a contravalorii acesteia.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!