DWQA Questionsabuz de incredere sau inselaciune?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Asi avea nevoie de cateva sfaturi in legatura cu urmatoarea sit. cu care ma confrunt:
Sotul meu anul trecut a cumparat un autoturism cu plata in cateva rate de la un parc auto…cu intelegerea verbala de a i se facutura la achitarea integrala a masinii…La un moment dat sotul meu a incheiat un contract de mana cu administratorul societatii in care se prevedea ca a achitat suma de….ramanand de achitat suma de….Contractul este datat , are semnatura si stampila societatii. Avem cazierul fiscal al societatii, nr rosii ale masinii, cartea de inmatriculare….
de curand sotul a imprumutat o suma de bani de la un prieten al administratorului parcului auto lasand masina garantie fara nici un contract intre ei, dupa un timp acestia s-au hotarat sa vanda masina unei alte persoane…fara a ne aduce la cunostinta.
Am facut plangere la politie si la garda financiara….dar adm nu recunoaste contractul declarand ca i-a imprumutat masina unde avea cateva coli in alb semnate si parafate…ca nu a primit bani pe masina si ca intradevar a fost o intentie de a ne-o vinde si ca sotul meu a plecat cu cartea masinii si nr rosii…politia pare sa le dea dreptate lor…Ce putem face? Multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

din câte am înţeles din cele precizate de către Dvs, ati putea face o plângere penală bazată pe inselaciune in contract întrucât Dvs nu ati mai fi predat maşina si nu ati mai fi incheiat respectivul împrumut dacă nu vi se prezentau anumite fapte mincinoase ca adevărate. Articolul in cauza este 215 Alin. 3 Cod penal