DWQA Questionsabandonul de familie (art. 305 C.p.)
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!fosta concubina m-a dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare.nu am servici de anul trecut si cu unele eforturi am reusit sa trimit in decursul anului in curs diverse sume de bani(am chitante) ,alimente ,jucarii si rechizite scolare pentru minor.
minorul este in custodia mamei care de 4 luni este plecata in Italia,copilul ramanand in ingrijirea mamei acesteia care este in varsta si bolnava.
foarte curand trebuie sa ma prezint la proces iar rugamintea mea este sa-mi mentionati ce acte si care ar fi procedura sa demonstrez ca mi-am facut datoria de a trimite copilului drepturile cuvenite ,nefiind de rea credinta, in conditiile in care nu am servici.
deocamdata sunt in postura in care nu-mi permit sa platesc un avocat
va multumesc anticipat,
cu stima

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia Dvs. ar trebui sa prezentati mai intai instantei ca nu aveti niciun serviciu de o perioada. Acest fapt il puteti dovedi prin prezentarea cartii de munca unde ar trebui sa apara ultimul angajat. Mai mult, puteti dovedi cu inscrisuri (chitantele) faptul ca desi nu ati avut venituri tot ati facut eforturi de a trimite bani. Totodata, ar fi indicat sa prezentati instantei ca mama nu se ocupa de copil ea insasi, ci e plecata din tara.

Indicat ar fi ca in momentul in care va duceti in instanta sa aveti copii de pe inscrisuri pentru a va sustine cauza si apararile Dvs. Instanta va tine cont de aceste aspecte, iar faptul ca nu ati avut niciun venit nici Dvs. nu constituie abandon de familie.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica Individuala[/link]