DWQA Questionsabandon minor ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

De patru ani sunt intr-o relatie ,iar respectiva persoana a fost mai mult plecata.Ea are un baietel ditr-o relatie anterioara ,acesta ramanad in grija mea si a altor perrsoane in acest timp .De sase luni copilul sta efectiv cu mine ,eu practic fiind fortat sa fac acest lucru, deoarece ea tot amana venirea in tara. Cui sa ma adresez ,pentru a putea sa scap de raspunderea grijii acestui copil (cu toate ca m-am atasat de el ,dar asta este viata ) pe care nu pot sa-l dau in strada…??

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Se poate numii aceasta relatie pe care am avut-o si care vreau sa o inchei o relatie de concubinaj ??… care sa ma oblige la raspunderea acestei situatii de mai sus prezentate,, cat si altora care pot aparea ?(in special eventuale pretentii care le poate avea ea ???)

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Ar trebui sa mergeti la autoritatea tutelara si sa le expuneti aceasta situatie. Acestia sunt cei care vor decide ce e de facut. Dvs. nu aveti nicio obligatie legala in ceea ce priveste ingrijirea copilului, cu exceptia cazului daca aveti cu mama copilului vreo conventie in acest sens.
Sfatul meu este totusi sa luati legatura mai intai cu mama copilului si sa-i expuneti aceasta situatie.