DWQA Questions1.Blue card? 2.Cursuri de calificare in strainatate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua Am si eu niste intrebari (nelamuriri) si sper ca sa ma ajutati cu niste sfaturi sau ideei: Sunt in Anglia de 5 ani si lucrez ca nurse (am si blue card si sunt inregistrata la NMC. Lpcuiesc in Spalding Lincolnshire. Sunt intr-o relatie de mult timp (din inainte de a veni in Anglia). Intrebarile mele suna cam asa: 1)Am intrebat la primaria din Spalding daca ne putem casatori si au spus ca DA,intrebarea este :dupa casatorie are si el blue card? 2)El ar vrea sa faca niste cursuri la un colegiu in Boston pentru ca ii place sa fie bucatar si plus de asta sa isi reglementeze si limbajul si dictia (el intelege foarte bine dar nu prea se face inteles,nu vorbeste foarte bine engleza)intrebarea este ar fii o solutie buna? As vrea sa il integrez cat mai repede in societate si plus de asta sa aiba si el un salariu al lui.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Din cate cunosc pentru a beneficia de Blue Card trebuiesc indeplinite anumite conditii specifice, motiv pentru care apreciez ca acest drept nu se va obtine automat. Recomandat ar fi insa sa-i intrebati si pe cei de la Primarie sau de la Ambasada Romaniei.

2. In cazul in care doreste si sa studieze si sa lucreze in Anglia, atunci ar trebui sa obtina Yellow Card. Informatii despre unitatile de invatamant se pot gasi la: http://www.dfes.gov.uk

Incercati asa cum v-am precizat mai sus sa luati legatura cu cei de la Ambasada Romaniei in Anglia intrucat acestia sunt obligati sa va ajute.